Construire locuinta prin programul prima casa

Acum, prin intermediul firmei noastre de constructii civile va puteti construi locuinta mult dorita.

Venim in intampinarea nevoilor dumneavoastra cu un numar de proiecte de locuinte cu mansarda, ale caror devize au fost calculate astfel incat sa va puteti incadra in plafonul de 65 000 euro, TVA inclus, suma ce se incadreaza in plafonul pentru programul PRIMA CASA.

Costurile acopera construirea locuintei la cheie cu materiale de foarte buna calitate, cu fosa septica, imprejmuire, put forat.

Conditiile necesare din partea noastra, ca si firma de constructii sunt urmatoarele:

  • Beneficiarul trebuie sa detina terenul pe care va fi construita locuinta, in functie de dimensiunile terenului se va alege un proiect care se va incadra cel mai bine, astfel incat sa nu existe impedimente in obtinerea Autorizatiei de construire;
  • Trebuie asigurat accesul la teren prin drum pietruit sau mai bun;
  • Trebuie asigurata o sursa de apa – put sau bransament existent;
  • Trebuie asigurata o sursa de energie electrica, in cazul in care acest lucru nu este posibil dispunem de generator de curent mobil;
  • In vederea obtinerii creditului pentru prima casa este necesara Autorizatia de construire, autorizatie pe care beneficiarul trebuie sa o obtina de la primaria de care apartine terenul. Firma noastra va intocmi proiectul, conform normativelor in vigoare;
  • In functie de posibilitatile de bransament se va alege o solutie pentru furnizarea agentului termic, fie o centrala termica electrica sau centrala termica cu combustibil gazos;

Nicicând nu putem pretinde de la o construcție executata special pentru noi de către un antreprenor sa fie mai ieftina decât una tip executata in cadrul unui ansamblu rezidential si iată motivele:

- in primul rând cele executate in cadrul unui ansamblu înseamnă repetare, aceasta repetare atrage după sine costuri mai mici in privința manoperei. Cofrajele sunt reutilizate, oamenii lucrează proiectele acestea in mod automat, forta de muncă înalt calificata își pierde din importanta, in locul acestui gol luând locul obisnuinta.

- cheltuielile cu forță de munca superior calificata scad, deoarece un inginer poate supraveghea 4-5 construcții simultan cu un efort redus. In timp ce pentru o locuință izolata sunt necesare deplasări, timpul acesta este folosit pentru verificări, clarificari, dispoziții de șantier etc. Timpul este ocupat astfel doar de munca, nu este irosit cu deplasări. Totodată, este vorba de un singur proiect, deci nici inginerul nu este foarte stresat sa se adapteze la prea multe situații neprevăzute.

- logistica - cheltuielile de relocare ale unui șantier exista si nu sunt neglijabile. Mutarea cofrajelor, a popilor metalici, a baracamentului si restul organizării de șantier costa si acestea. In cazul dezvoltatorului la loc fix cheltuielile acestea sunt reduse la minim.

- nu in ultimul rand trebuie amintit si TVA-ul de 5% pentru vânzarea unei locuințe, fata de cel de 24% pentru construirea acesteia. Dezvoltatorul preia aceasta diferență, urmând sa își recupereze banii de la stat. La o privire mai atenta vedem ca o locuință care costa 50 000 euro fara TVA la constructor înseamnă 62 000, iar la dezvoltator 52 500.

Nu intram in detalii fata de modul in care unul sau celalalt își încasează profitul propriu-zis. Una este sa plătești impozit 3%, alta este sa plătești impozit de 16% pe profit si inca 16% pe dividende, adică aproape 30% din profit ajunge la stat înainte sa ajungă la patronul firmei de construcții.

Argumente in favoarea construirii unei locuințe noi:

- prin încheierea unui contract de antrepriza se cunosc de la început cantitatea de materiale si de manopera ce sunt necesare finalizării in bune condiții a construcției. Așadar, in cazul finisajelor le putem alege inca de la început astfel încât acestea sa corespunda exigentelor dumneavoastră.

- având proiectul si prin intermediul dirigintelui de șantier putem oricând verifica atât calitatea, cat si cantitatea lucrărilor executate.

A cumpăra o casă nu e același lucru cu a construi o locuinta. Ar trebui să știți deja că într-o casă cumpărată (construită de altcineva), este foarte posibil să găsiți foarte multe defecte, de la materiale greșit puse în operă până la lucrări ascunse prost executate, sau mai rău, nefăcute. Sunt convins că aceste lucruri le știați. Și dacă nu le știați, vă rog să citiți cu mai multă atenție ceea ce urmează.

Să o construiești, fie în regie proprie, fie cu o firmă specializată, este un avantaj enorm. Avantajele nu vin în contrapartidă cu dezavantaje. Dacă apreciați în primul rând lucrurile bine făcute, fără jumătăți de măsură, fără compromisuri, următoarele argumente ar trebui să vă formeze baza deciziei în alegerea unei case.

Toți pașii pentru proiecte mari, presupun o planificare bună. Voi deveni specific și voi face referire doar la elemente de structură (rezistență). Astfel, pe durata proiectării aveți posibilitatea să impuneți materiale și idei (după buget și preferințe) ce vor fi utilizate în execuția casei dumneavoastră - tipul de structură, fundație, anvelopă (șarpantă sau terasă), etc. În etapa de proiectare, aceste idei vor fi cuprinse într-un tot unitar, formând un proiect coeziv. Ideile dumneavoastră împreună cu experiența profesioniștilor în proiectare și execuție va forma această coeziune.

Sunt mulți care încă tratează o lucrare sau un proiect foarte superficial. E aproape împământenită ideea ca românul e bun la toate, însă faptul că s-a ajuns pe Lună nu s-a întâmplat pur și simplu, ci a fost planificat. E poate forțată comparația, dar totuși e adevărat, un plan bine pus la punct oferă problemelor soluții.

Avantajele unui proiect complet, pentru atât autorizarea cât și execuția unui imobil, devin esențiale. Nu veți realiza pe deplin aceste avantaje decât dacă anterior ați abordat o altă construcție "din mers". Controlul asupra etapelor de execuție, asistența de șantier, evidența materialelor utilizate, conformarea după STAS-uri și normative de proiectare ce asigură calitatea viitoarei construcții și mai ales, proiectul la nivel de detaliu de execuție vă ușurează procesul de execuție. Aceste argumente nu pot fi atribuite superficialității. Și sunt convins că doriți o construcție nu doar pe gustul și necesitățile dumneavoastră, ci și una de calitate. Calitatea la care mă refer este dincolo de aspect, a început să devină mai bine definită o dată ce ați citit aceste rânduri, calitatea nu mai e doar un cuvânt.

Un alt avantaj este unul ulterior. Gândiți-vă că dumneavoastră puteți să vă asigurați, să munciți sau să beneficiați de drepturi în baza identității dovedită de un act. La fel va face și casa dumneavoastră, va putea fi ipotecată, vândută, închiriată, asigurată sau despăgubită la o valoare reală. Valoarea este atestată în baza unei documentații complete, ce include proiectul tehnic.